Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că federaţia, guvernul şi primăria Capitalei şi-au propus un proiect mult mai amplu decât în 2012 pentru găzduirea finalei din 2026 sau din 2027 a Ligii Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am primit cu o bucurie foarte mare Hotărârea de Guvern în ceea ce priveşte declararea de interes public şi de interes naţional a candidaturii României pentru găzduirea finalei Ligii Europa din 2026 sau 2027 Vom intra într-o competiţie cu Germania, Scoţia şi respectiv Turcia pentru a putea să câştigăm găzduirea acestei finale, care a fost găzduită de Bucureşti în 2012. De data aceasta, atât împreună cu guvernul României cât şi cu primăria Capitalei ne propunem un proiect mult mai amplu, nu doar de a găzdui această finală, ci practic să putem să transformăm fotbalul la nivelul cluburilor de Liga 1”, a spus Burleanu.

El a menţinat că s-au ales “4+1 direcţii de acţiune”. “În primul rând componenta de dezvoltare tehnică. Chiar în luna ianuarie – februarie vom da drumul primului curs de directori sportivi, astfel încât să putem interveni pe sistemul de licenţiere peste un an de zile pentru a fi obligatorie deţinerea unui asemenea certificat, cu precădere pentru cluburile de Liga 1. Dorim implicit să ne conectăm la cluburile care se califică în mod constant în finale de Liga Europa.

A doua componentă este cea legată de business. Ne dorim să fim din ce în ce mai convingători în relaţia cu cluburile pentru a putea şi mai mult accekera dezvoltarea lor din această perspectivă.

Cea de-a treia este legată de comunitate, şi aici de dorim ca împreună cu Primăria Capitalei şi guvernul României să putem să avem o intervenţie în ceea ce priveşte spaţiile dintre blocuri în Bucureşti pentru a putea să construim câteva miniterenuri de fotbal, astfel încât să putem să creştem prin acest proiect contactul nostru în comunităţile locale.

A patra direcţie este cea legată de sustenabilitate, astfel încât toate autobuzele care vor fi folosite în jurul stadionului sau care vor face legătura au aeroportul să fie electrice. La fel şi toată flota de maşini care va deservi evenimentul.

Iar a cincea direcţie de acţiune este cea legată de inovare. Am fost selectaţi de UEFA ca să intrăm într-un proiect pilot astfel încât să putem să dezvoltăm o cultură a inovării la nivelul administraţiei şi apoi la nivelul cluburilor”, a explicat şeful FRF.

Guvernul României a adoptat, în 27 octombrie, Hotărârea de Guvern privind declararea de interes public şi de importanţă naţională a candidaturii României în vederea desfăşurării la Bucureşti, pe Arena Naţională, a finalei Ligii Europa din anul 2026 sau 2027.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.