Miniştrii Sporturilor din landurile germane consideră că este posibil ca Bundesliga să se reia la jumătatea sau la sfârşitul lunii mai, cu porţile închise, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat dat publicităţii după o reuniune care a avut loc marţi, responsabilii sportului în cele 16 landuri au extimat că se poate justifica reluarea campionatului pe stadioane goale, începând de la jumătatea lunii mai sau sfârşitul lunii mai. “Pentru acest lucru, Liga germană de fotbal trebuie să pună la punct şi să impună măsuri de igienă şi condiţii medicale stricte”, se menţionează în comunicat.

Săptămâna trecută, publicaţia Der Spiegel a detaliat măsurile pe care liga germană intenţionează să le ia pentru a organiza meciuri, în ciuda epidemiei de coronavirus. Pentru o reluare a competiţiilor în mai, un nou protocol va fi stabilit. Astfel, la meciurile care se vor desfăşura fără spectatori vor fi maxim 300 de persoane implicate. Copiii nu vor mai însoţi jucătorii la intrarea în teren, iar fotbaliştii nu-şi vor mai strânge mâna înainte de meci şi nici nu vor mai face fotografia de grup.

Şi prezenţa presei va fi restricţionată, locurile fotografiilor urmând să fie limitate. De asemenea, jurnaliştii de la marginea terenului, care transmit pentru televiziuni, trebuie să completeze un formular privind eventuale simptome de Covid-19. Der Spiegel subliniază şi că hotelurile care vor găzdui echipele trebuie să fie supuse unor reguli sanitare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.