Ministerul Tineretului şi Sportului va primi o sumă aproape dublă faţă de cea pe care a avut-o la dispoziţie anul trecut, potrivit proiectului privind Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, bugetul MTS va creşte cu 95%, de la 336 de milioane lei la 658 milioane lei.

"Proiectul de buget pentru 2019 prevede creşteri importante nu numai pentru tineret şi sport, dar şi pentru educaţie sau sănătate, ceea ce arată importanţa pe care actuala guvernare o arată obiectivului nostru comun, de a avea un popor activ şi sănătos, cu tineri care să fie educaţi şi îndreptaţi din ce în ce mai mult către mişcare şi sport. Mă bucur că la MTS vom avea un buget mărit substanţial, ne va permite să dezvoltăm şi mai bine proiectele noastre dedicate tinerilor şi micilor sportivi, dar, pe de altă parte, să sprijinim şi mai bine, în anul preolimpic, activitatea de mare performanţă”, a declarat ministrul Bogdan Matei.

Anul 2019 este an preolimpic, fiind programate mai multe competiţii de calificare la JO de la Tokyo.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.