Portarul Gianluigi Buffon, câştigător pentru a şasea oară a Cupei Italiei, a reuşit să cucerească trofeul atât cu Enrico Chiesa (50 de ani acum), în 1999, când era la Parma, cât şi cu fiul acestuia, Federico Chiesa (23 de ani), în acest sezon, cu Juventus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Înainte de joc, i-am spus: Gigi, ai câştigat o mulţime de trofee, dar îţi reamintesc că ai câştigat cu tatăl meu. În această seară, să încercăm să o câştigăm împreună. Şi am reuşit! Nu am cuvinte. Buffon ne va lipsi foarte mult", a spus, zâmbind, la microfonul RAI, Federico Chiesa, autorul golului decisiv din a doua repriză a finalei disputate împotriva formaţiei Atalanta Bergamo.

"A fost o finală foarte intensă, Atalanta a făcut un meci mare. Dar Juve are multă experienţă şi am arătat-o ​​câştigând un trofeu foarte important”, a adăugat Chiesa.

Gianluigi Buffon, în vârstă de 43 de ani, a fost titular şi a avut onoarea de a ridica cupa după meci.

La 11 mai, Buffon a anunţat, într-un interviu acordat BeIn Sports, că va părăsi echipa Juventus la finalul sezonului.

Format la Parma, el a jucat la Juventus din 2001, cu excepţia unui sezon, 2018-19, în care a fost la Paris Saint-Germain, înainte de a se întoarce la Torino, ca rezervă a polonezului Wojciech Szczesny.

Formaţia Juventus Torino a câştigat Cupa Italiei pentru a XIV-a oară în istoria sa, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 2-1, echipa Atalanta.

Pentru Juventus au marcat Kulusevski (31) şi Chiesa (73).

Golul echipei Atalanta a fost înscris de Malinovskyi, în minutul 41.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.