Echipa de handbal feminin Buducnost Podgorica (Muntenegru), cu Cristina Neagu în componenţă, a fost învinsă, duminică, la Budapesta, în finala mică a Turneului Final Four din Liga Campionilor, de formaţia macedoneană HC Vardar, cu scorul de 30-28 (14-16).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare ale meciului au fost Neagu 8 goluri şi Bulatovici 5, pentru Buducnost, respectiv Radicevici 6 goluri şi Lazovici 4, pentru HC Vardar.

La Turneul Final Four de la Budapesta, în semifinalele de sâmbătă, Gyor ETO a trecut de Buducnost, cu scorul de 21-20 (11-8), iar CSM Bucureşti a învins HC Vardar, cu 27-21 (14-9).

De la ora 18.45 este programată finala mare a Ligii Campionilor, între Gyor ETO şi CSM Bucureşti. Gyor se află la a cincea finală din istorie, cucerind trofeul în 2013 şi 2014, în timp ce campioana României bifează prima participare în competiţie şi, implicit, dispută finala în premieră.

Liga Campionilor a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964. Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara, Ştiinţa Bacău şi ultima Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 2010. În urmă cu şase ani, la Viborg HK, echipa care a învins Oltchim în finală, evolua şi extrema dreapta Cristina Vărzaru, care se află acum în lotul CSM Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.