Fotbalistul brazilian Oscar, achiziţionat de Shanghai SIPG la începutul acestui an de la Chelsea, în schimbul unei sume record de 70 de milioane de euro, a fost suspendat opt meciuri pentru că a provocat o bătaie generală la o partidă din campionatul Chinei, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a provocat o busculadă la meciul disputat duminică de Shanghai SIPG în compania echipei Guangzhou R&F, scor 1-1. Oscar a şutat puternic cu mingea în doi adversari, după care a fost trântit la pământ de unul dintre fotbaliştii de la Guangzhou R&F şi a început o bătaie generală între jucătorii celor două formaţii. Imediat după incidente, Fu Huan de la Shanghai şi Li Zixiang de la Guangzhou au fost eliminaţi. Oscar nu a fost sancţionat atunci.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Brazilianul a fost însă suspendat joi şi amendat cu 40.000 de yuani (aproximativ 5.200 de euro).

Fu şi Li au fost suspendaţi şase jocuri, respectiv cinci jocuri, iar Chen Zhizhao de la Guangzhou, cel care l-a trântit la pământ pe Oscar, a fost suspendat şapte jocuri.

După meciul de duminică, tehnicianul Andre Villas-Boas l-a apărat pe Oscar, spunând că a făcut ce a făcut din pasiune pentru fotbal, iar brazilianul a spus că nu i-a lovit intenţionat cu mingea pe jucătorii echipei adverse.

Shanghai SIPG se află, după 13 etape, pe locul doi în clasamentul campionatului chinez, cu 30 de puncte. Lider este Guangzhou Evergrande, cu 34 de puncte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.