Jucătorul brazilian Felipe Meligeni Rodrigues Alves, locul 169 ATP, este noul deţinător al trofeului Concord Iaşi Open, turneu de categoria ATP Challenger 100.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 24 de ani, favoritul nr. 8 al competiţiei l-a învins în marea finală pe spaniolul Pablo Andujar (36 de ani), numărul 105 mondial, favorit nr. 2, scor 6-3, 4-6, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore şi zece minute.

La partidă au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

Felipe Meligeni Rodrigues Alves a fost sfert-finalist şi în urmă cu doi ani, la prima ediţie a Concord Iaşi Open, când a fost eliminat în drumul spre semifinale chiar de către Pablo Andujar, iar anul trecut s-a oprit în semifinale la Iaşi.

Campionul Felipe Meligeni va câştiga 12.250 de euro şi 100 de puncte ATP, în timp ce finalistul Pablo Andujar va rămâne cu 60 de puncte şi un premiu în bani de 7.200 de euro.

Trofeul campionului a fost acordat de Ilie Năstase şi de Andrei Pavel.

Trofeul la dublu a fost câştigat de perechea franco-argentiniană Geoffrey Blancaneaux/Renzo Olivo, care a învins în finală cuplul sud-american Diego Hidalgo/Cristian Rodriguez (Ecuador/Columbia, favorit 2), scor 6-4, 2-6, 10-6.

Echipa campioană va primi un cec în valoare de 5.250 de euro şi 100 de puncte ATP, iar finaliştii vor primi 3.100 de euro şi 60 de puncte ATP.

Ilie Năstase, cel care a acordat trofeul campionului, a lăudat competiţia de la Iaşi, însă a adăugat în glumă, că a greşit turneul.

”Am greşit săptămâna. Acum trebuia să vină Ion Ţiriac, eu trebuia să vin la turneul de fete, pentru că mie îmi plac fetele. Voi veni şi la turneul feminin”, a afirmat Ilie Năstase.

Fostul campion la tenis a adăugat că ”dacă nu investim în sport, dacă nu este o prioritate pentru noi, românii, o să cheltuim de zece ori mai mult pentru sănătatea copiilor noştri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.