Jucătoarea braziliană de fotbal Marta se află printre cele 15 nominalizate pentru câştigarea Balonului de Aur în fotbalul feminin. Marta (Orlando Pride) a primit, la 24 septembrie, premiul pentru cea mai bună jucătoare, luni seară, la gala FIFA The Best, de la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 15 jucătoare nominalizate sunt: Lucy Bronze (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Ada Hegerberg (Lyon), Amandine Henry (Lyon), Lindsay Horan (Portland), Sam Kerr (Chicago), Fran Kirby (Chelsea), Saki Kumagai (Lyon), Dzsenifer Marozsan (Lyon), Amel Majri (Lyon), Marta (Orlando), Lieke Martens (Barcelone), Megan Rapinoe (Seattle), Wendie Renard (Lyon) şi Christine Sinclair (Portland).

Marta a înscris 13 goluri şi a reuşit şase assist-uri pentru Orlando Pride, echipă cu care a ajuns în play-off-ul campionatului SUA (NWSL) şi a fost inclusă în NWSL Best XI. A fost căpitanul echipei Braziliei câştigătoare a Copa America Femenina.

Trofeul va fi decernat la 3 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.