Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) va avea dreptul de a sancţiona cu depunctarea echipele ale căror angajaţi sau suporteri comit acte de rasism, conform statutului ligii, aprobat de cele 20 de participante în primul eşalon, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura va intra în vigoare la 22 februarie, la startul Cupei Braziliei.

“Lupta împotriva rasismului reprezintă o urgenţă. S-au discutat mult timp măsuri şi nu au fost puse niciodată în practică. Am decis să mergem mai departe cu pedepsele şi chiar vom putea punctele echipei puncte în competiţiile noastre”, a explicat preşedintele confederaţiei, Ednaldo Rodriguez. “Este considerată extrem de gravă diiscriminarea comisă de reprezentanţi ai cluburlor, sportivi, antrenori, membri ai Comisiei Tehnice, suporteri şi echipe de arbitraj la competiţii coordonate de CFB”, a precizat Rodriguez.

Reuters notează că CBF este primul for din lume care adoptă o astfel de măsură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.