U Banca Transilvania Cluj a anunţat, vineri, că bosniacul Andrija Stipanovic este noul său pivot, aceasta fiind prima achiziţie a verii pentru clubul clujean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stipanovic soseşte din campionatul Sloveniei, de la formaţia Cedevita Olimpija Ljubljana. Sportivul măsoară 2.09 metri.

”Sunt fericit că voi face parte din echipa U Banca Transilvania. A fost uşor să iau această decizie, având în vedere prezenţa unui antrenor de renume şi sprijinul unor fani de excepţie. M-am hotărât fără probleme împreună cu familia mea. Sper să avem un sezon grozav!”, a declarat Stipanovic.

Andrija Stipanović s-a născut la 18 decembrie 1986, la Mostar. El şi-a început cariera profesionistă în 2005 alături de Hermes Analitica Zagreb şi a mai trecut pe la KK Split, Liège Basket (Belgia), Juvecaserta (Italia), Telenet Oostende (Belgia), Trabzonspor, Büyükçekmece Basketbol (Turcia) şi Cedevita Zagreb.

Alături de Trabzonspor, Andrija Stipanovic a fost adversar direct al echipei clujene în sezonul 2014-2015 din EuroChallenge. Pivotul a evoluat doar în partida retur, din Turcia, când a înscris 14 puncte. El jucat în preliminariile Euroligii şi a disputat zeci de meciuri în EuroCup.

În Croaţia, sportivul bosniac a obţinut titlul (2018) şi a câştigat alte două cupe (2018 şi 2019). Totodată, în 2017, Andrija a cucerit SuperCupa Ligii Adriatice, fiind desemnat şi MVP-ul respectivei finale.

În plus, Stipanović are şi experienţă internaţională, fiind component al naţionalei Bosniei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.