Fostul tenismen Boris Becker, ameninţat de o procedură a falimentului personal în Marea Britanie, a invocat roul său de ambasador al Republicii Centrafricane în UE pentru a scăpa procedurile judiciare, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii germanului încearcă să-i facă recunoscut rolul lui de ambasador al Republicii Centrafricane în Uniunea Europeană pe probleme sportive, culturale şi umanitare.

Dacă acestă calitate va fi recunoscută de Înalta curte britanică, Becker va fi plasat sub protecţia Convenţiei de la Viena, care ar obliga statul african să-şi dea acordul justiţiei britanice pentru o procedură împtriva fostului sportiv, de trei câştigător la Wimbledon.

"Decizia de a demara o procedură de faliment împotriva mea este total nejustificată. Aceasta mă afectează financiar, profesional şi îi atinge de asemenea pe apropiaţii mei. Am făcut apel al imunitatea diplomatică la care am dreptul pentru a pune capăt acestei farse. Şi odată ce se va termina totul, va fi rândul meu de a cere despăgubiri. Voi da în judecată persoanele care au iniţiat aceatsă procedură şi le voi obliga să-şi asume public responsabilitatea", a declarat Becker.

Fostul tenismen Boris Becker, cel mai tânăr câştigător al turneului de la Wimbledon, la 17 ani, în 1985, a fost declarat falit, în urmă cu un an, de o instanţă din Londra.

Germanul, dator "o sumă considerabilă" la bănci britanice, nu a fost prezent  la audieri, fiind reprezentat de un avocat. Acesta a cerut amânarea judecăţii cu 28 de zile, timp în care fostul jucător de tenis să obţină ridicarea unei ipoteci de şase milioane de euro de pe o proprietate de-a sa din Spania. Reprezentantul reclamanţilor nu a fost de acord cu un nou termen. Acesta a argumentat că pârâtul a mai cerut o amânare, la 28 aprilie, din acelaşi motiv şi până în prezent nu au fost semne că Becker va putea să scape de ipotecă şi să-şi plătească apoi datoriile în Marea Britanie.

Judecătoarea a respins cererea de amânare şi a constatat falimentul fostului sportiv, acum comentator TV. "Lasă impresia unui om care îşi bagă capul în nisip", a comentat judecătoarea. "Nu e o persoană sofisticată când vine vorba de finanţe", l-a apărat avocatul pe Becker.

În octombrie trecut, publicaţia Bunte a scris că fostul tensimen ar avea datorii de peste 60 de milioane de euro şi că germanul ar intenţiona să-şi vândă la licitaţie cele trei trofee câştigate la Wimbledon, în speranţa că va reuşi să obţină astfel un milion de euro. Sursa citată preciza atunci că este posibil ca lista creditorilor fostului jucător să fie chiar mai lungă.

În vârstă de 50 de ani, Boris Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares două titluri la Australian Open, trei la Wimbledon şi unul la US Open, toate la simplu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.