Antrenorul naţionalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Kolding, după ce România a încheiat Campionatul European pe locul 12, că rezultatul este o consecinţă a ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa naţională şi în handbalul feminin românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rezultatul este o consecinţă a ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa naţională şi în handbalul feminin românesc. Putem lua bun faptul că nişe jucătoare au avut oportunitatea să se exprime, să capete mai multă încredere. Trebuie să privim către viitor, trebuie făcut ceva faţă de fetele tinere. Trebuie să ajutăm ca ele să poată continua, putem privi spre viitor cu încredere. Există fete care pot susţine rezultatele echipei naţionale. Handbalul feminin rmânesc a hrănit România mulţi ani cu rezultat, dar trebuie să recunoaştem că, cel puţin la acest European, nu  am reuşit, iar neinspiraţia ne-a văduvit de rezultate. Am încercat din răsputeri. Că voi fi eu sau  altcineva la naţională, putem oferi soluţii. Personal, nu aş abandona echipa, nu mă dau la o parte.  Dar putem oferii concluzii corecte despre ce ar trebui să facem pe viitor.Turneul preolimpic şi calificările trebuie considerate obiective intermediare. Handbalul românesc şi naţionala trebuie restructurate. Trebuie făcută o strategie urgent. Trebuie să fim realişti, nu suntem, ne scufundăm. Nu contează rpmânerea mea la naţională, nu asta e important, ci se va face în următoarea perioadă. Putem face doar să redresăm corabia, important este ce vom face de acum încolo", a declarat Bogdan Burcea..

Antrenorul secund al naţionalei, Robert Licu, a formulat o concluzie după acest campionat. "Concluzia este că nu este ce ne dorim la handbalul românesc, dar discuţiile sunt de mulţi ani în urmă. E important să fii încă în elită, asta a fost important aici. Trebuie să avem o privire de ansamblu şi să vedem unde ne aflăm.Să ne batem pe medalia de aur, nu e realist. Suntem la final de contract, decizia nu ne aparţine nouă, ci federaţiei", a spus Licu.

Rezultatele de marţi, din grupele principale, au stabilit semifinalistele CE din Danemarca, adică Norvegia - Danemarca şi Franţa - Croaţia. Pentru locurile 5-6 vor juca Rusia - Olanda, toate partidele fiind programate în 18 decembrie şi finalele în 20 decembrie.

România a încheiat pe locul 12 la general, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor, cu o singură victorie în competiţie, cu Polonia.

Rezultatele complete ale României sunt: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia, 20-28 cu Norvegia, în grupa preliminară D, respectiv 20-25 cu Croaţia, 24-26 cu Ungaria şi 24-35 cu Olanda.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

Podiumul ediţiei din 2018, care a avut loc în Franţa, a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Rusia şi Olanda.

Deţinătoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.

România a participat pentru a 13-a oară la Campionatul European, din 14 ediţii, ratând o singură apariţie, în 2006. În 1998, a obţinut cea mai slabă clasare - locul 11, ”depăşită” în 2020, iar cea mai bună clasare a fost în 2010, când a obţinut medalia de bronz. Clasările complete: 1994 - locul 10, 1996 - 5, 1998 - 11, 2000 - 4, 2002 - 7, 2004 - 7, 2008 - 5, 2010 - medalie de bronz, 2012 - 10, 2014 - 9, 2016 - 5, 2018 - 4 şi 2020 - 12.

Delegaţia României se întoarce în ţară miercuri seară, la ora 20.20, cu o cursă aeriană de la Copenhaga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.