Fostul preşedinte al FIFA Joseph Blatter a declarat, miercuri, că va da în judecată forul mondial şi pe actualul şef al federaţiei internaţionale, Gianni Infantino, pentru că i-au adus atingere reputaţiei prin publicarea de informaţii false, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Voi lua măsuri judiciare împotriva lui Gianni Infantino şi FIFA. M-am săturat. Este prea mult”, a spus Blatter pentru publicaţia Weltwoche.

Elveţianul în vârstă de 83 de ani este suspendat din 2015, ca urmare a scandalului de corupţie care a afectat profund FIFA în urmă cu câţiva ani.

“Informaţiile şi declaraţii ale FIFA  cu privire la veniturile mele sunt false, astfel că îmi afectează reputaţia”, a precizat Blatter.

El a menţionat că FIFA a prezentat “informaţii false şi o variantă mincinoasă” a faptelor.

Blatter contestă în special informaţiile conform cărora ar fi primit, după Cupa Mondială din 2014, o primă de 12 milioane de franci elveţieni. “Informaţia conform căreia aş fi primit acest bonus este falsă”, a subliniat el.

Joseph Blatter a mai declarat că au existat informaţii false şi cu privire la retragerea sa şi s-a plâns să FIFA nu i-a returnat bunurile confiscate după suspendare, în special o importantă colecţie de ceasuri şi de documente personale.

“Felul în care m-a tratat succesorul meu este de neînţeles, având în vedere faptul că a preluat o organizaţie foarte rentabilă”, a adăugat Blatter.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.