Ministrul propus al Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, în vârstă de 31 de ani, este fiica unui om de afaceri din Satu Mare, care se ocupă cu producerea şi comercializarea de palincă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 31 de ani, Ioana Bran, aleasă deputat PSD din 2016, este fiica unui om de afaceri din Satu Mare, Ioan Bran, cu investiţii în domeniul producerii băuturilor alcoolice. Într-un interviu acordat presei locale, Bran spunea că familia ei este la a patra generaţie de "pălincari".

Ioana Bran este secretarul Camerei Deputaţilor şi face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

Bran este absolvent a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", din Cluj Napoca, şi are un master în “audit şi expertiză contabilă" la Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad.

Deputatul PSD a activat ca economist timp de doi ani, din anul 2009, la două societăţi comerciale, după care a ocupat funcţiile de director general adjunct şi director economic în cadrul companiei SC Alcorom SRL, aflată în proprietatea familiei sale, care se ocupă cu distilarea produselor alcoolice, producând palincă.

Noul ministru al Tineretului şi Sportului este preşedinte al TSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

În declaraţia de avere a ministrului figurează o clădire de 100 de mp, un autoturism marca Audi, din 2010, Ioana Bran deţinând şi mai multe depozite bancare în valoare de aproximativ 300.000 de lei. 

Ioana Bran îi succede la conducerea MTS lui Marius Dunca, care a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu va face parte din viitoarea echipă guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat, vineri, la sediul PSD, lista viitorului Cabinet, fără a face nicio precizare legată de programul de guvernare şi fără a răspundere întrebărilor jurnaliştilor. Şaptesprezece din cele 28 de posturi de miniştri vor avea alt titular. De asemenea, în Cabinetul Dăncilă vor fi patru vicepremieri, faţă de trei câţi sunt în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.