Jandarmeria anunţă că, în urma meciului FCSB - Dinamo, au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 16.550 de lei şi zece persoane au fost interzise pe stadioane, pentru o perioadă între şase luni şi un an. Clubul FCSB şi firma de pază au fosta amendate cu câte 5.000 de lei, iar şase persoane s-au ales cu dosar penal, pentru folosirea de materiale pirotehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma partidei de fotbal dintre FCSB şi FC Dinamo Bucureşti, disputată sâmbătă, 05 octombrie, pe Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri:

- Au fost constatate şi aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene;

- 10 persoane au primit sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an;

- Totodată, au fost constatate şi 4 fapte de natură penală, cu 6 autori, acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare pentru infracţiunea de deţinere şi folosire a obiectelor pirotehnice;

- Organizatorul jocului sportiv şi societatea privată de securitate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condiţiilor de siguranţă a spectatorilor.

În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziţie, se vor face demersurile legale pentru identificarea şi altor persoane care au comis fapte antisociale”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei, citat de digisport.ro.

FCSB a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, pe Arena Naţională, cu rivala Dinamo, în etapa a XII-a a Ligii I. Partida a fost întreruptă zece minute în prima repriză din cauza incidentelor. Au marcat: Coman '28 / Ciobotariu '9.

Derbiul a fost întrerupt în minutul 33, din cauza unor incidente şi s-a reluat după aproximativ zece minute. La un corner pe care urma să-l execute de pe partea stângă Florinel Coman, fanii dinamovişti au aruncat cu obiecte în teren şi au scandat injurii rasiste şi xenofobe la adresa jucătorului FCSB, respectiv la adresa abitrului Istvan Kovacs. Galeria dinamovistă a scandat: "Ţiganule" şi "Afară cu ungurii din ţară". Kovacs a trimis jucătorii la cabine şi meciul a fost oprit circa zece minute. Arbitrul de centru a fost şi el lovit de un obiect venit din peluza dinamovistă.

După aproximativ 10 minute de la terminarea partidei, mai mulţi suporteri FCSB şi dinamovişti au intrat pe suprafaţa de joc, între aceştia iscându-se o altercaţie fizică. În primă faza a intervenit firma de securitate contractată de organizator, după care au intervenit jandarmii, suporterii fiind îndepărtaţi de pe suprafaţa de joc. În urma acestui incident, şase persoane au fost identificate de jandarmi şi sancţionate cu câte 500 de lei fiecare şi interzicerea accesului de a mai participa la partide de fotbal, pe o perioadă de un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.