Federaţia Rusă de Biatlon a anunţat, joi, că sportivul Eduard Latipov, în vârstă de 21 de ani, a fost depistat pozitiv cu meldonium, astfel că a fost suspendat, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia internaţională de profil l-a suspendat temporar pe Latipov după ce la un eşantion prelevat de la el s-au găsit urme ale substanţei interzise.

Acesta este cel mai recent caz de dopaj cu meldonium, substanţă cu care a fost depistată pozitiv şi Maria Şarapova.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Luni, jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la Australian Open, la 26 ianuarie.

Din ianuarie, mai mulţi sportivi au fost depistaţi pozitiv cu meldonium, între care etiopianul Endeshaw Negesse, fost câştigător la maratonul de la Tokyo, sau specialista suedeză la semifond Abeba Arewagi. Luni, şi medaliata cu bronz la patinaj artistic în proba de dans, rusoaica Ekaterina Bobrova, a fost depistată pozitiv cu meldonium. Semion Elistratov, Pavel Kulijnikov, Ekaterina Konstantinova (toţi trei patinaj viteză) şi Alexander Markin (volei) şi Ekaterina Konstantinova (patinaj viteză) au fost şi ei găsiţi dopaţi cu aceeaşi substanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.