Fostul fotbalist al echipei Manchester City, Benjamin Mendy, a fost găsit nevinovat de o acuzaţie de viol şi una de tentativă de viol de către un tribunal britanic, a anunţat vineri PA Media, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ianuarie, Mendy a fost găsit nevinovat de şase capete de acuzare de viol şi unul de agresiune sexuală.

Procesul a avut loc la Chester Crown Court, iar Manchester Evening News a relatat că Mendy a plâns după ce s-a citit verdictul.

"Benjamin Mendy ar dori să le mulţumească membrilor juriului pentru că s-au concentrat pe dovezile din acest proces, mai degrabă decât pe zvonurile şi insinuările care au urmărit acest caz încă de la început", a declarat avocatul lui Mendy într-un comunicat. “Este a doua oară când domnul Mendy a fost judecat şi găsit nevinovat de un juriu. El este încântat de faptul că ambele jurii au ajuns la verdicte corecte. Au trecut aproape trei ani de când poliţia a început să investigheze această chestiune. Domnul Mendy a încercat să rămână puternic, dar procesul a avut, în mod inevitabil, un impact serios asupra sa. El le mulţumeşte tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul acestei experienţe dificile şi acum cere intimitate pentru a putea începe să-şi reconstruiască viaţa."

Jucătorul în vârstă de 28 de ani s-a alăturat echipei Manchester City în 2017 şi a făcut obiectul unei anchete a poliţiei după ce 13 femei au formulat acuzaţii împotriva sa şi a co-acuzatului Louis Saha Matturie.

Mendy a jucat ultima dată pentru City împotriva lui Tottenham Hotspur în august 2021 şi a fost suspendat de clubul din Premier League mai târziu în acea lună, când a fost arestat. City l-a eliberat când contractul său a expirat luna trecută.

Internaţionalul francez a semnat pentru City de la echipa din Ligue 1 AS Monaco în 2017, pentru o sumă de aproximativ 52 de milioane de lire sterline (68,17 milioane de dolari).
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.