Belgia, Germania şi Ţările de Jos au depus o candidatură comună la FIFA pentru a găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin în 2027, au anunţat vineri federaţiile de fotbal ale acestor ţări, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei ţări vor intra în competiţie cu Brazilia pentru a găzdui turneul, după ce ţara sud-americană şi-a depus candidatura luna trecută. Statele Unite şi Mexic şi-au exprimat, de asemenea, interesul.

Asociaţiile membre au avut timp până vineri să îşi depună candidaturile la FIFA. Africa de Sud a depus şi ea o candidatură, dar s-a retras luna trecută, precizând că a considerat că este mai bine să prezinte o "candidatură bine pregătită" pentru ediţia din 2031.

"Consultările extinse şi detaliate între cele trei federaţii, împreună cu părţile interesate cheie, inclusiv guvernele centrale, datează din 2021", a precizat federaţia olandeză de fotbal (KNVB) într-un comunicat.
 
"Acest lucru a dus la alinierea în jurul convingerii că ţările noastre sunt bine plasate pentru a organiza o Cupă Mondială Feminină în 2027 de o calitate şi un impact de neegalat".
 
FIFA va organiza următoarele vizite de inspecţie la faţa locului în ţările candidate în luna februarie, înainte ca gazdele să fie desemnate în luna mai de către Congresul FIFA.
Turneul din 2023 a fost găzduit de Australia şi Noua Zeelandă, iar Spania a învins Anglia în finală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.