Patronul FC Steaua, Gigi Becali, s-a arătat nemulţumit de planurile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, de redresare a fotbalui românesc şi a promis "o acţiune" de schimbare a şefului federaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul Burleanu bate câmpii. O să vedeţi că o să facem o acţiune noi, acum, cât de curând, să terminăm cu acest Burleanu. Cum poate el să ne oblige pe noi, societate comercială, ce să facem cu banii pe care îi câştigăm. E de planetă cu extratereştrii băiatul ăsta", a spus Becali, potrivit www.digisport.ro.

El este nemulţumit şi de regula ca un jucător sub 21 de ani să fie prezent pe teren în echipele din prima ligă.

"A mai scos el o lege prin care ne obligă să jucăm cu un fotbalist sub 21 de ani. Aici recunosc, e vinovat şi Argăseală, pentru că nu am atacat în instanţă la timp această decizie. Nu are voie să facă aşa ceva. Burleanu e ca Sandu, se crede stăpân la FRF. Le dă prime la Comitetul Executiv şi ăia votează ce spune el. O să îl dăm noi afară pe Burleanu, să vină cineva care să ştie să conducă şi să se priceapă la fotbal. El habar nu are de sportul acesta, inventează legi", a adăugat finanţatorul vicecampioanei.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat, luni, măsurile de redresare a fotbalului românesc după eşecul de la CE şi a afirmat că insolvenţa reprezintă cea mai "dramatică" problemă a acestui sport, astfel că grupările care intră în reorganziare vor fi retrogradate, începând cu sezonul 2018/2019.

"Vom ataca direct probleme reale din fotbalul românesc, cu precădere la nivelul Ligii I, atacând cel mai dramatic factor pe care îl avem astăzi în fotbalul românesc: insolvenţa. Astfel, vom avea propuneri pentru următoarele două şedinţe de Comitet Executiv în care trebuie să luăm o decizie. Echipele aflate în insolvenţă să nu mai poată evolua în Cupa României, să nu mai poată evolua în play-off-ul competiţiei Liga I. Imediat din următorul sezon, aceste echipe în primă fază să fie depunctate, apoi din sezonul 2018/2019 să fie retrogradate în al treilea eşalon sau în ultimul eşalon fotbalistic. Va conta foarte mult care este şi legislaţia, fiindcă toate aceste lucruri nu se opresc la nivelul regulamentelor sau a unei decizii pe care eu personal vreau să mi-o asum sau nu. Regulamentele nu pot fi mai presus de legislaţia naţională şi avem nevoie de modificări în acest sens. Dacă vrem rezultate solide avem nevoie de un fotbal sănătos. Menţinearea oricărei alte stări de fapt cu privire la insolvenţă ar echivala cu o situaţie în care o echipă formată din 11 jucători ar avea patru sau cinci în moarte clinică şi vrem să câştigăm meciuri", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Cluburile vor fi obligate să investească zece la sută din transferurile de jucători efectuate în centrele de copii şi juniori, a afirmat şeful FRF.

"În Legea Sportului există un articol care prevede că zece la sută din transferul jucătorilor din România să vină în contul FRF. Aş susţine ca acest lucru să se întâmple pentru că ştiu că putem face mai bine. Dar dacă aş veni cu o asemenea propunere, imediat aş fi atacat şi s-ar spune că am încercat să găsesc o soluţie de finanţare. Greşit! Şi atunci toţi aceşti bani din transferurile jucătorilor din România va trebui să se regăsească în investiţi la nivel de copii şi juniori, conform noului manual de licenţiere pe care îl vom aproba în perioada următoare. Sub un control foarte strict din partea FRF", a spus Burleanu.

Cluburile din Liga I şi din Liga a II-a vor fi obligate să aibă centre de copii şi juniori, iar FRF va stabili o strategie de pregătire a tinerilor jucători, a adăugat el. "În această vară, vom iniţia consultări cu toate echipele din Liga I şi Liga a II-a pentru a putea găsi varianta optimă de a reintroduce obligativitatea centrelor de copii şi juniori. Până în toamnă vom mai deschide două centre de excelenţă. Şi tot din toamnă vom da drumul pentru prima dată unei filozofii de antrenamente, ceea ce a lipsit în toţi aceşti 24 de ani. Această strategie de pregătire a copilului de la şapte la 21 de ani o vom avea gata în această toamnă. O strategie-manual care să fie aplicată pentru fiecare categorie de vârstă. Tot profitul din vânzarea biletelor din această campanie de calificare pentru mondiale să fie direcţionat în investiţii la nivel de copii şi juniori. Pentru fiecare meci, vom avea un proiect punctual, în care suporterii români vor putea şti că prin prezenţa lor pe stadion au finanţat acel proiect. Toate aceste măsuri vor fi puse în dezbaterea Comitetului Executiv la jumătatea lunii iulie, iar în luna august vom avea termen limită pentru a lua decizii în acest sens."

Reprezentativa României a ocupat ultimul loc în Grupa A a Euro-2016, fiind învinsă de Franţa, cu scorul de 2-1, şi de Albania, cu 1-0, şi remizând cu Elveţia, scor 0-0. România a fost eliminată, astfel, de la Campionatul European încă din faza grupelor.

Jucătorii antrenaţi de Iordănescu aveau ca obiectiv calificarea în optimile de finală ale Euro-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.