Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, vineri, că în mod sigur Tribunalul de Arbitraj Sportv (TAS) va judeca în 11 iulie litigiul cu privire la titlul de campioană a României. Becali este de părere că şansele ca echipa sa să aibă câştig de cauză sunt de 80 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a dat un termen de 11 iulie sau 10. Atunci au trimis la fiecare parte în proces: «Am stabilit data de 10, audierile, sau 11. Dacă nu puteţi să participaţi la ultima audiere vă rog să comunicaţi în scris motivul care”. FRF a propus mi se pare ultima zi 12. Federaţia că nici nu plăteşte nici bani şi am plătit noi şi bani pentru federaţie astăzi. Nici asta nu le va permite, 12 data de judecată. Pe data de 11 sută la sută se va judeca cazul. Eu zic că avem 80 la sută şanse. Mai mult vreau să câştig ca să le dau peste nas la ăştia care vorbesc", a spus Becali la Digi Sport.

Gigi Becali a mai declarat că din câte a înţeles de la Mihai Stoica şi Nicolae Dică problema aducerii unui fundaş central este aproape rezolvată. "Este străin, portughez, brazilian, nu ştiu. Mi-au spus că e foarte bun, l-au studiat amândoi", a explicat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În ceea ce îl priveşte pe Constantin Budescu, Becali spune nu există o problemă legată de taxa de solidaritate, ni este doar o formalitate. "Aşa am convenit ca să nu facem act de transfer că dacă fac act de transfer trebuie să plătească taxă de solidaritate, am zis, oricum ar fi tot o să plătiţi, numai că nu este o hârtie, dar tot un transfer este din moment ce este o clauză (de reziliere) înseamnă că tot se transferă un jucător. Ei vor să speculeze că nu scrie în regulament. Sunt 35.000 de euro. Asta e doar o formalitate. Noi l-am legitimat, nu e problemă, acum se pune problema taxei de solidaritate. Noi trebuia să ţinem taxa de solidaritate dacă făceam transferul. Noi am plătit clauza ca să putem să eliberăm jucătorul. O să plătim noi la o adică, iar apoi îi recuperăm de la Astra. Se prevede în regulament că tot ei trebuie să plătească. Nu e o problemă, e o formalitate", a afirmat Gigi Becali.

Oficialul FCSB nu este dispus să plătească un milion de euro pentru Olimpiu Moruţan, preţul dorit de Valeriu Iftime, de la FC Botoşani: "Le-am dat 600.000, le-am dat 700.000, la revedere, să fie sănătos. Ei vor un million, fiecare om poate să vrea, dar eu nu dau atât".

Referitor la portarul Andrei Vlad, despre care au apărut informaţii că ar fi urmat să ajungă la FCSB, Becali a spus că nu va sacrifica gruparea sa pentru un jucător în vârstă de 18 ani. "Am auzit tot felul de tâmpenii. Eu când fac ceva citesc regulamentul. Eu nu îl cunosc. Ca să faci aşa trebuie să sacrifici Steaua. Păi eu sacrific Steaua pentru un copil de 18 ani? Un an şi jumătate să nu mai fac transferuri pentru un copil de 18 ani? Nu-l cunosc, dar să citească regulamentele. Vezi că doamne, bani… Ce bani sunt la mijloc, că doar nu sunt milioane?", a afirmat finanţatorul FCSB.

Gigi Becali a vorbit şi despre afirmaţii pe care le-a făcut fostul antrenor al FCSB, Mirel Rădoi, cu privire Dragoş Nedelcu şi motivul pentru care acesta nu a ajuns la gruparea bucureşteană: "Leşin de râs când văd declaraţiile lui  Rădoi. Vezi doamne îi învăţam eu să dribleze, că Nedelcu de frica mea n-a venit. Gică s-a gândit să-l dea şi s-a sucit omul, de-aia n-a venit. Crezi vreodată că Nedelcu de la 2.000 la 12-14.000 nu venea? Pe Gică acolo la Viitorul îl iubesc jucătorii îl respectă şi fac milimetric tot ceea ce spune. Şi merită asta. Când am făcut contractul cu Tănase Gică a spus: Scade de la mine 50.000 şi îi mai dai 50.000 lui Tănase. Ca să fie mulţumit băiatul. L-am ţinut cât a vrut, nu a zis niciodată nimic şi vreau să fie mulţumit când pleacă, a spus el. Tănase are foarte mare personalitate. Îmi place de el. Când a fost accidentat a pus vreo cinci kilograme de muşchi".

Becali spune că FCSB are patru opţiuni de jucători pentru respectarea regulii under 21. "Man, Benzar -  e mare surpriză plăcută - şi mai este acel Grecu care m-a înnebunit Dică că vrea să-l ia. L-am luat împrumut 30.000 cu clauză de cumpărare 300.000. Eu dădeam şi 300.000 pe el. Lui Dică îi place foarte tare de el. Plus de asta este încă un copil le care l-am cumpărat de  la Dani Coman. Care iar este foarte bun jucător. Sunt toţi patru la aceeaşi valoare, nu ştiu cine o să fie", a afirmat el.

Gigi Becali a declarat că Denis Alibec nu mai are probleme medicale şi că nu este dispus să îl vândă pe celălalt atacant, Harlem Gnohere. "Nu mă îngrijorează Alibec, este pubalgie, a forţat la echipa natională. Dar s-a refăcut total. Nu are o problemă mai gravă. Plus de asta este Gnohere. A avut o ofertă din Franţa acum o săptămână şi i-am transmis lui Mihai Stoica nu vreau să-l vând. Dacă cer două milioane pe el… Dar nu vreau să-l vând. Am dat pe el 200.000. Eu vând de zece ori mai mult. Nu i-am spus, dar nu se pune problema să-l vând. Dar să ştie un lucru, nu a venit ca să fie neapărat titular, a plecat de la Dinamo de la 5.000 la 15.000 pe lună. Dacă e să-l vând îl vând pe Alibec, dar nu acum. Am ofertă, dar nu mă interesează. Ce, n-am avut şi pentru Enache? Voia să dea 250.000 acum şi 250.00 în vară, liga a doua în Franţa".

Becali apreciază calităţile lui Adrian Mutu de conducător de club, spunând că fostul fotbalist "are înţelepciunea unui om bătrân". "Cred că Mutu e un conducător bun, un băiat deştept, şi nu cred că făcea zece transferuri, dacă face, cred că face jucători buni. Mi-am dat seama de înţelepciunea lui, nu credeam că Mutu este atât de înţelept. Ştiam că e golănaş, dar are înţelepciunea unui om bătrân".

Oficialul FCSB a mai afirmat că Astra Giurgiu nu mai este o candidată la titlu, spre deosebire de CFR Cluj, care a transferat mulţi jucători şi are un antrenor valoros, pe Dan Petrescu.

Becali a vorbit şi despre faptul că Consilierii locali ai Sectorului 1 din partea USR şi PNL s-au opus în şedinţa ordinară de vineri propunerii primarului Dan Tudorache de înfiinţare a unei comisii care să analizeze posibilitatea finanţării FC Rapid. El crede că este bine ca FC Rapid să revină şi a precizat că i se pare corect ca primăria să se implice la echipele de tradiţie: "Primăria poate să se bage la Steaua, Dinamo şi Rapid, echipe de tradiţie, dar să dai din bani publici la Juventus Colentina nu mi se pare normal".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.