Bayern Munchen a decis să le reducă salariile jucătorilor nevaccinaţi împotriva Covid-19 şi obligaţi să stea în izolare, precum Joshua Kimmich, plasat în carantină după ce a intrat în contact cu persoane infectate, a scris, duminică, săptămânalul german Bild am Sonntag, citat de lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kimmich, în vârstă de 26 de ani, a fost plasat în izolare pentru a doua oară, vineri, din cauza unei noi expuneri la coronavirus. Tocmai ieşise din carantină, marţi, după ce a intrat în contact cu coechipierul Niklas Sule, care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

Potrivit săptămânalului german, oficialii Bayern i-au informat pe Kimmich şi pe patru coechipieri de-ai săi că le vor fi tăiate salariile atunci când vor sta în izolare.

Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting şi Michael Cuisance ar fi ceilalţi jucători bavarezi care nu s-au vaccinat, potrivit Bild.

Bayern, care a pierdut vineri, fără Kimmich, meciul cu Augsburg (scor 1-2), în etapa a XII-a a Bundesliga, a refuzat să comenteze informaţiile apărute.

Cazul internaţionalului german Joshua Kimmich (64 de selecţii), care a decis să nu se vaccineze din "motive personale", a stârnit o dezbatere aprinsă în Germania, confruntată cu un nou val al epidemiei de coronavirus.

Ratele de infectare în această săptămână au atins niveluri record, în condiţiile în care proporţia de persoane vaccinate este sub 70%.

Statele regionale germane Bavaria şi Saxonia, printre cele mai afectate de reapariţia pandemiei de Covid-19, au anunţat, vineri, anularea tuturor târgurilor de Crăciun, pe lângă alte restricţii.

Joi, în cadrul unei întâlniri de criză la care au participat cancelarul Angela Merkel şi şefii de regiuni, au decis, printre altele, să aplice regula "2G" pe întregul teritoriu în momentul în care pragul de spitalizare depăşeşte trei pacienţi cu Covid la 100.000 de locuitori. Această regulă permite doar celor vaccinaţi şi trecuţi prin boală să aibă acces în locuri publice precum restaurante, cinema, săli de concerte şi evenimente sportive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.