Baschetbalistul Vlad Moldoveanu, component al echipei naţionale şi al formaţiei turce Demir Inşaat Büyükçekmece, a devenit, vineri, tată pentru a treia oară. Soţia lui, Krysta, a născut al treilea băiat, în SUA, iar micuţul a fost numit Duncan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Moldoveanu (29 de ani) s-a transferat în această vară la formaţia turcă Demir Inşaat Büyükçekmece, cu care s-a calificat în această săptămână în grupele FIBA Europe Cup.

Bucuria de pe plan profesional a fost depăşită însă cu mult, vineri, de vestea din familia sa, care se află în SUA, în Michigan: naşterea celui de-al treilea băiat, care a fost numit Duncan.

Vlad Moldoveanu şi Krysta mai au doi băieţi – Dominic (4 ani) şi Daniel (2 ani), ambii cu cetăţenie română şi americană - şi au sperat că vor avea parte şi de o fetiţă, aşa cum povestea jucătorul naţionalei, pentru News.ro, în această vară.

”Pe băieţi îi cheamă şi James, în onoarea tatălui Krystei. Celui de-al treilea încă nu ne-am decis ce nume îi vom da. De fiecare dată am fost pregătiţi cu nume de fetiţe, ştiam ce îmi place mie, ce îi place Krystei, dar au fost băieţi. Aşa că o luăm de la capăt cu numele. Am şi zis că după trei băieţi, ajunge. Ne-ar fi plăcut să avem şi o fetiţă”, povestea Vlad în luna iunie, pentru News.ro.

La scurt timp după naşterea fiului său, Vlad Moldoveanu a postat o fotografie cu micuţul pe Facebook, declarându-se fericit. "Mâine avem meci, iar duminică plec în SUA la familie. Abia aştept să-l iau în braţe", a declarat baschetbalistul pentru News.ro.

Mama lui Vlad, Carmen Tocală, s-a declarat şi ea încântată de vestea de vineri.

”Krysta a născut acasă la părinţii ei, în Michigan, iar băieţelul este foarte bine. Vlad nu le-a putut fi alături, pentru că sâmbătă are meci în Turcia. Speră să ajungă cât mai repede alături de familie. Oricum, în luna noiembrie i se vor alătura cu toţii în Turcia, dar nu înainte de a-i face actele de cetăţean român şi lui Duncan. El a primit acum, la naştere, cetăţenia americană, iar apoi, la Chicago, se va rezolva şi partea cu cetăţenia română. Abia apoi vor merge alături de Vlad în Turcia”, a declarat Carmen Tocală, vineri, pentru News.ro.

Cariera internaţionalului român a inclus, în ordine, Colegiul St. John (2004-2007), George Mason University (2007-2009), American University (2009-2011), iar în Europa, Benetton Treviso (2011-2012), Le Havre (2012-2013), Kalev/Cramo (2013-2014, campion al Estoniei, a jucat în Eurocup), PGE Turow Zgorzelec (2014-2015) şi Stelmet Zielona Gora (2015-2016), cu care a jucat şi în Eurocup, respectiv Euroligă. Cu Turow Zgorzelec a câştigat Supercupa Poloniei, iar cu Stelmet Zielona Gora a cucerit titlul în 2016 şi Supercupa, pentru a doua oară. Cu U BT Cluj a câştigat titlul, Cupa României şi Supercupa, evoluând şi în FIBA Europe Cup.

Şi-a dorit enorm să ajungă în NBA, cu atât mai mult cu cât a avut sezoane excelente în NCAA, dar nu a fost draftat în 2011, astfel că s-a întors în Europa.

La nivelul echipelor naţionale, Vlad Moldoveanu a evoluat încă de la U14, reuşind, în 2006, cu reprezentativa U18 calificarea în prima divizie valorică europeană, după turneul final de la Sibiu, unde a fost declarat MVP.

Luna trecută a jucat cu reprezentativa la Eurobasket, în grupa C de la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.