Campioana en-titre la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia FC Argeş Piteşti, scor 98-73 (44-31), în primul meci din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Bircevic 15 puncte, Stewart 14, pentru U BT Cluj, respectiv Jeremic 25 şi Măciucă 22, pentru oaspeţi.

Misiune destul de facilă pentru campioană, care a profitat şi de cele patru absenţe importante din lotul advers, inclusiv pivoţi, astfel că şi-a permis că ruleze pe final şi jucătorii juniori din lot.

Al doilea meci al acestei serii se joacă luni, tot în BT Arena, după care seria se mută la Piteşti, în 19 şi 21 mai, respectiv din nou la Cluj-Napoca, în 24 mai. Prima echipă cu trei victorii se califică în finala sezonului, programată tot în cinci partide.

În cealaltă semifinală, vicecampioana CSM Oradea este condusă cu 1-0 la general de deţinătoarea Cupei României, CSO Voluntari, care s-a impus în deplasare, scor 74-66 (37-35).

Al doilea meci al semifinalei se va juca duminică, tot la Oradea, iar următoarele sunt programate la Voluntari (18 şi 20 mai), respectiv tot la Oradea (23 mai).

Titlul naţional a fost câştigat în 2021 de echipa U Banca Transilvania Cluj, care a primit astfel dreptul de a juca în Basketball Champions League, competiţie în care a atins faza sferturilor de finală.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.