Echipa germană de baschet masculin MHP Riesen Ludwigsburg s-a clasat, duminică, pe locul 3, la Turneul Final Four de la Bilbao, unde a ajuns după eliminarea U BT Cluj în sferturile Basketball Champions League. Antrenorul Mihai Silvăşan şi jucătorul Elijah Stewart au punctat la capitolul superlativelor sezonului în clasamentele organizatorilor BCL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MHP Riesen Ludwigsburg s-a impus în finala mică, la turneul de la Bilbao, cu scorul de 88-68 (42-29), în faţa formaţiei Hapoel Holon.

Ludwigsburg a fost învinsă în semifinale de Baxi Manresa, cu 63-55, iar Hapoel Holon a cedat în disputa cu Leonovo Tenerife, cu 71-78.

Duminică seară va avea loc şi finala pentru trofeul BCL, care se joacă în premieră între două echipe spaniole: Baxi Manresa şi Lenovo Tenerife. Tot o formaţie iberică a câştigat ultimele două ediţii: San Pablo Burgos.

Organizatorii Basketball Champions League au anunţat şi echipele ideale ale sezonului şi premiile individuale. Antrenorul U BT Cluj, Mihai Silvăşan, s-a clasat pe locul 3 în cursa pentru titlul de ”Antrenorul anului”, iar Elijah Stewart, jucătorul american al campioanei României, a fost ales în a doua echipă ideală din BCL, cu o medie de 13 puncte, 3,8 recuperări, 1,1 intercepţii şi 1,2 capace.

MVP-ul stagiunii 2021-2022 în Basketball Champions League a fost ales nigerianul Chima Moneke (Baxi Manresa), în timp ce antrenorul anului este Pedro Martinez, de la aceeaşi echipă spaniolă.

U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În sferturile de finală a fost învinsă în meciul decisiv, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, de formaţia MHP Riesen Ludwigsburg.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.