Echipele participante la turneul de deschidere a Ligii Naţionale de baschet feminin, programat în 2-3 octombrie la Târgu Mureş, vor fi recompensate, în premieră, cu premii totale de peste 20.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FRB a anunţat, sâmbătă, că cele 13 echipe participante în Liga Naţională vor beneficia de recompense în bani la turneul de deschidere, un concept nou în baschetul românesc.

Bugetul total de organizare, suportat de FR Baschet, Primăria municipiului Târgu Mureş şi sponsorii forului naţional de profil, este estimat la circa 33.000 de euro, din care peste 20.000 de euro reprezintă premiile destinate celor 13 echipe înscrise în Liga Naţională.

”Într-o premieră absolută în baschetul românesc, după modelul FIBA Women’s Series, sponsorii FR Baschet vor oferi tuturor echipelor participante în Liga Naţională de Baschet Feminin o primă pentru susţinerea şi dezvoltarea fenomenului baschetbalistic feminin”, a transmis FRB sâmbătă, într-un comunicat.

Evenimentul are şi o componentă umanitară. Jucătoarele vor intra pe teren la fiecare meci purtând tricouri roz, ca semn al luptei împotriva cancerului la sân.

Este pentru a doua oară când FR Baschet organizează deschiderea Ligii Naţionale feminine sub forma unui turneu, după ediţia din 2011. De această dată se vor aduna la turneul de la Târgu Mureş 12 echipe. Cea de-a 13-a echipă, ACS Târgu Secuiesc, va ”sta” în prima etapă a competiţiei, după retragerea din competiţie a formaţiei CSU Alba-Iulia.

Programul partidelor în cele două zile de competiţie este următorul: Sepsi Sf. Gheorghe - Triumf Botoşani, Phoenix CSU Simona Halep Constanţa - Universitatea Cluj, CSM Târgovişte - BC Sirius Tg. Mureş (sâmbătă), respectiv Agronomia Bucureşti – CSM Satu Mare, CSM Alexandria - Rapid Bucureşti, FCC Baschet Arad - Olimpia Braşov (duminică).

Campioana en-titre este Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.