Vicecampioana din 2022 la baschet masculin, CSO Voluntari, a anunţat, miercuri, că va evolua în sezonul următor şi în Liga regională European North Basketball League, sub patronajul FIBA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSO Voluntari a încheiat actuala stagiune pe locul 5, astfel că nu poate juca în Basketball Champions League sau FIBA EuroCup. Echipa a ales European North Basketball League, o ligă regională tânără, înfiinţată doar în 2021 şi în care evoluează echipe din centrul, estul şi nordul Europei.

Primele două cîştigătoare ale competiţiei au fost Anwil Wloclawek (2022), respectiv BM Stal Ostrow (2023).

În sezonul următor vor lua startul 16 echipe, împărţite în două conferinţe, iar primele patru clasate în fiecare dintre acestea se vor califica în play-off, fază din care se va juca eliminatoriu pentru Turneul Final Four.

”Baschetul devine primul sport de echipă din Voluntari care reuşeşte să aducă în oraşul nostru meciuri internaţionale şi suntem foarte mândri că ne putem îndeplini obiectivul de a concura la nivel european în fiecare an. Invitaţia de a face parte din familia ENBL reprezintă o recunoaştere a performanţelor obţinute de CSO Voluntari în ultimii ani şi o validare a potenţialului pe care proiectul nostru îl are”, a transmis CSO Voluntari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.