Vicecampioana la baschet masculin CSO Voluntari şi medaliata cu bronz CSM Oradea au anunţat că s-au înscris în FIBA Europe Cup. CSO Voluntari şi-a depus candidatura şi pentru preliminariile Basketball Champions League, competiţie în care campioana U Banca Transilvania Cluj a fost acceptată direct în faza grupelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În FIBA Europe Cup, CSM Oradea a disputat cele mai multe sezoane, obţinând şi medalia de bronz în 2021, în timp ce în sezonul recent încheiat a atins sferturile de finală.

Şi CSO Voluntari a jucat sezonul trecut, în premieră, în această competiţie, dar a fost învinsă după primele partide, cu Benfica Lisabona.

În schimb, campioana U BT Cluj a avut un parcurs de excepţie în Basketball Champions League, în care a pierdut cu greu în sferturi, bifând cea mai bună performanţă pentru o echipă din România în cea mai importantă competiţie organizată de FIBA pe continent.

Recent, campioanei en-titre i s-a garantat accesul direct în grupele BCL în sezonul 2022-2023, după ce toamna trecută FIBA a acceptat-o doar din preliminarii.

Forul european va anunţa participantele în cele două competiţii până la finalul lunii iunie, iar tragerea la sorţi va avea loc în 24 iulie, la Munchen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.