Aparatul de securitate prevăzut pentru meciul de baschet din Euroligă, de miercuri seara, dintre echipa spaniolă Valencia şi echipa israeliană Maccabi Tel Aviv, va fi puternic întărit, a anunţat miercuri prefectul Valenciei, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor spaniole, meciul de baschet de la Valencia este unul de „risc ridicat”. Din cauza conflictului israeliano-palestinian „prezenţa personalului de securitate şi de poliţie” va fi întărită, iar „suporterii vor fi supuşi unor controale de securitate mai complete”, a anunţat clubul spaniol de baschet într-un comunicat de presă.

„Am pus bazele unei operaţiuni globale în care vor lucra peste 700 de membri ai poliţiei naţionale, în uniformă şi în civil”, a anunţat prefectul de Valencia, Pilar Bernabé, în cadrul unei conferinţe de presă. „De asemenea, aş dori să îi rog pe susţinătorii echipelor şi publicu care va fi prezent să arate puţină răbdare, pentru că accesul se va face după un control mai riguros de data aceasta”, a mai declarat ea.

Echipa de baschet a clubului Maccabi Tel Aviv trebuie să-şi adapteze programul după situaţia din Israel. Din cauza războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat de ofensiva mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie împotriva statului israelian, temerile şi riscurile legate de posibile atacuri sunt mai mari. Acestea au fost alimentate şi de atacul care a avut loc luni seară la Bruxelles, înaintea meciului de fotbal dintre Belgia şi Suedia, atentat revendicat de gruparea Stat Islamic. Doi fani suedezi au fost ucişi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.