A treia ediţie a Cupei României la baschet 3x3 se va derula în 27-28 noiembrie, cu participarea a 47 de echipe, feminine şi masculine. Noutatea în competiţia din acest an este că toate premiile oferite echipelor vor fi donate pentru cauze umanitare sau copiilor din grădiniţe, în scopul promovării baschetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La start se află 26 de echipe masculine şi 21 feminine, care vor lupta pentru trofee sâmbătă, respectiv duminică, la Arena de Baschet din Bucureşti.

Toate premiile competiţiei denumite ”Joc baschet pentru tine!” vor fi donate pentru cauze umanitare sau copiilor din grădiniţe. Astfel, la masculin, premiile vor consta în echipamente de baschet, inclusiv panouri sau mingi, şi vor fi donate către grădiniţe, în scopul promovării baschetului şi atragerii copiilor spre sport.

La feminin, primele şase clasate vor fi premiate în bani, iar sumele vor fi donate integral unor cazuri sociale.

CSM Satu Mare va lupta pentru copil născut prematur şi care a suferit un AVC, Sportul Studenţesc joacă pentru fosta componentă a naţionalei Maria Roşianu, afectată de o boală incurabilă, CSM Târgovişte pentru un fan înfocat imobilizat în scaun rulat, KSE Targu Secuiesc pentru două fetiţe suferinde de hipoacuzie şi care au nevoie de un implant, Dinamo Bucureşti joacă pentru Centrul de Zi pentru Copii Casa “Austria”, BC Sirius Targu Mures pentru Asociaţia ”Sfânta Elisabeta”, iar FCC Baschet Arad va evolua pentru reabilitarea sălii de sport din satul Nadăş (jud. Arad).

Cupa Romaniei 2021 la baschet 3x3 este organizată de Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Sport Arena Streetball, şi este susţinută de mai mulţi sponsori, alături de COSR şi Ministerul Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.