Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat, joi, că nu este de acord ca meciuri din Liga Campionilor să aibă loc la sfârşitul săptămânii, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Poziţia Barcelonei este clară: meciurile din campionat trebuie să aibă loc în weekend şi meciurile din Liga Campionilor în timpul săptămânii. Campionatul Spaniei este prea important pentru noi”, a spus Bartomeu într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung.

Bartomeu face parte din Biroul Executiv al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) şi susţine totuşi o reformă a LC, el considerând proiectul prezentat luna trecută drept “evoluţie, nu revoluţie”.

“Sunt diverse idei. În acest moment nu se ştie ce reforme vor fi”, a menţionat preşedintele FC Barcelona, adăugând că se opune ideii unei Superligi.

Potrivit presei europene, ECA a propus schimbări drastice pentru LC începând din 2024, între care şi trecerea la patru grupe de câte opt echipe în locul sistemului actual, de opt grupe cu câte patru echipe. Noul format le-ar garanta cluburilor mai multe meciuri şi mai mulţi bani din bilete, însă ar implica şi găsirea mai multor date de disputare a competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.