Sătui de tergiversările atacantului Ousmane Dembele, care refuză să-şi prelungească înţelegerea, Barcelona i-a cerut francezului să părăsească clubul în această iarnă, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorului sportiv Mateu Alemany  a afirmat, joi dimineaţă, că i-a cerut lui Ousmane Dembele să părăsească echipa "cât mai curând posibil”.

Aflat cu mai puţin de şase luni de finalul contractului, internaţionalul francez de 24 de ani a primit "mai multe oferte" pentru prelungire şi i-ar fi transmis lui Xavi, antrenorul său, dorinţa de a rămâne. Dar până acum nu s-a ajuns la un acord între clubul catalan şi reprezentanţii jucătorului.

"Ni se pare evident că jucătorul nu vrea să continue şi să se implice în viitorul proiect al Barcei. În aceste condiţii, i-am spus lui şi agenţilor săi că trebuie să plece cât mai curând posibil. Am început discuţiile în jurul lunii iulie. Pe parcursul acestor şase, şapte luni am discutat. Barca a făcut mai multe oferte, astfel încât jucătorul să poată continua cu noi. Aceste oferte au fost respinse sistematic de agenţii săi. Sperăm să-l transferăm înainte de 31 ianuarie", a declarat Alemany.

Xavi i-a dat jucătorului un ultimatum, miercuri, într-o conferinţă de presă: "Ori prelungeşte, ori pleacă".

Antrenorul nu l-a convocat pentru meciul din optimile de finală ale Cupei Spaniei împotriva lui formaţiei Athletic Bilbao, programat joi seară, de la 22.30, pe San Mamés.

"Decizia antrenorului este în concordanţă cu poziţia clubului şi cursul evenimentelor. Faptul că nu a fost convocat a fost consecinţa logică care a arătat clar dorinţa jucătorului de a nu continua", a reacţionat Alemany.

Ajuns la Barcelona pentru o sumă estimată la 135 de milioane de euro în vara lui 2017, după un sezon la Borussia Dortmund, Dembele a jucat doar 129 de meciuri în patru ani şi jumătate, din cauza unei serii de accidentări care l-a ţinut departe de teren timp de aproape doi ani, în total. Dacă până pe 31 ianuarie nu se încheie un transfer, clubul blaugrana, împovărat de o datorie de peste un miliard de euro, ar trebui să se resemneze cu ideea de a-l vedea plecând gratis în vară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.