Barcelona a făcut rost de bani şi în scurt timp ar urma să anunţe oficial prelungirea contractului argentinianului Lionel Messi, anunţă sport.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barca va putea înregistra noul contract al lui Messi la Liga Spaniolă de Fotbal, dar şi cele patru transfeurir efectuate în această vară, Sergio "Kun" Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay şi Emerson Royal.

Liga spaniolă a ajuns la un acord cu fondul de investiţii CVC pentru o sumă în valoare de 2,7 miliarde de euro, din care mare parte va fi injectată cluburilor spaniole, în schimbul unei participaţii de 10 la sută la drepturile comerciale ale LaLiga.

Din acest contract, va fi asigurată 90 la sută din suma totală pe care echipele spaniole o primesc de la ligă, în jur de 2,43 miliarde de euro. În jur de o sută de milioane de euro vor fi rezervate fotbalului feminin şi fotbalului amator, prin federaţie, RFEF, şi prin Consiliul Superior al Sportului, CSD.

În urma ratificării tranzacţiei, care a avut loc miercuri, între Comisia delegată a LaLiga şi comitetul de investiţii al CVC, injecţia de lichiditate în conturile clubului FC Barcelona se va apropia de 270 de milioane de euro în acest sezon şi în următoarele sezoane. Prin această infuzie de capital, Barca îşi poate extinde masa salarială, refinanţa datoria pe termen scurt şi finanţa noul Camp Nou.

O proporţie de 15 la sută din majorarea de capital pe care o va primi gruparea Barcelona ar putea fi destinată direct jucătorilor. Aceasta este o adevărată butelie de oxigen pe care o va primi clubul blaugrana, care este obligat la o restructurare a lotului pentru a diminua masa salarială a primei echipe, a precizat Sport.

Aceşti bani permit clubului catalan să anunţe reînnoirea contractului vedetei Leo Messi până în 2026, în zilele următoare, cu scopul ca jucătorul să se alăture cât mai repede antrenamentelor primei echipe.

Messi, care şi-a terminat contractul cu Barcelona la 30 iunie, şi gruparea la care a evoluat întreaga carieră profesionistă au ajuns la un acord de prelungire a înţelegerii în urmă cu trei săptămâni. Noul contract al jucătorului de 34 de ani va fi pe cinci sezoane, deşi în ultimele trei ar putea juca în Statele Unite şi activa ca ambasador al grupării catalane.

Acordul a fost posibil datorită faptului că atacantul şi-a redus pretenţiile la jumătate, precum şi injecţiei de capital pe care LaLiga a primit-o de la fondul american de investiţii CVC. Cu toate acestea, clubul continuă să lucreze la reducerea masei salariale pentru a se încadra în parametrii stabiliţi de LaLiga.

Barca şi LaLiga vor păstra în cele din urmă unul dintre cei mai importanţi jucători din istorie şi principala lor atracţie. Atacantul argentinain, care a cucerit de şase ori Balonul de Aur şi tot de şase ori Gheata de Aur, îşi va începe sezonul cu numărul 18 în competiţia spaniolă de top, în care şi-a scris numele pe un număr mare de recorduri, printre care cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick -uri (36), jucătorul străin cu mai multe titluri (10), cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.