Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, miercuri, că vor fi efectuate mai multe controale antidoping la meciurile de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mult mai multe controale decât înainte, intrăm în normalitate, este şi motivul pentru care cei de la WADA sunt alături de noi, îl avem pe directorul WADA pe Europa, Sebastien Gillot, care apreciază activitatea noastră. Nu e foarte greu să facem mai multe controale la fotbal. Vom avea multe controale şi la fotbal şi la celelalte ramuri sportive. Fotbalul intră şi el în normalitate, pentru că am început să discutăm cu cei de la federaţie şi cei de la ligă, vom avea o colaborare corectă. Au cerut şi ei mai multe controale, a fost şi la echipa naţională înaintea meciului cu Suedia, vă fac cunoscut acest lucru, am fost prezenţi în cantonamentul echipei, la solicitarea federaţiei, ceea ce este foarte bine", a declarat Balaj.

Fostul arbitru s-a exprimat împotriva aducerii de arbitri străini la meciurile din play-off-ul Ligii I, aşa cum a solicitat FCSB.

"Nu avem nevoie de arbitri străini, nu am avea nevoie de un preşedinte străin (n.r. - la CCA), mi-aş dori să avem cât mai mulţi antrenori români şi cât mai mulţi copii şi juniori care după încheierea junioratului să fie prezenţi în echipele din prima ligă din România. VAR-ul este bun, s-a demonstrat că este bun în străinătate, va ajuta la eliminarea geşelilor clare", a spus el.

La Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, a avut loc, miercuri, întrecerea cu titlul Cupa „Sport Curat” (la fotbal), competiţie la care au participat mai multe echipe de liceeni. La finalul acesteia, în sala de festivităţi a liceului a fost acordat titlul onorific de „Ambasador al Sportului Curat” mai multor personalităţi ale sportului românesc, Doina Melinte şi Vali Ionescu Caciureac (atletism), Miodrag Belodedici, Helmuth Duckadam, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu (fotbal), Narcisa Lecuşanu şi Alexandru Dedu (handbal), respectiv Laura Badea şi Mihai Covaliu (scrimă).

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a salutat astfel de evenimente care contribuie la prevenţie în domeniul folosirii de substabţe interzise.

"Prevenţia este cea mai bună metodă de a face ca un lucru să nu se întâmple sau ca acele cazuri să fie cât mai izolate. Din aceste punct de vedere aceste acţiuni chiar în mijlocul copiilor, elevilor, la sursă cum se spune, sunt foarte importante, sunt binevenite, iar faptul că astăzi au venit foarte, foarte mulţi campioni, mulţi oameni cunoscuţi, mulţi oameni care au demonstrat că se poate face sport curat în România, eu cred că este cel mai bun exmplu că sportul poate fi un element  de educaţie, un element prin care societatea poate să evolueze într-un mod corect. Se fac controale tot timpul (n.r. - în sportul românesc), se fac înaintea fiecărei competiţii mari, importante, aflate subd egida CIO. Mai important decât aceste controlae sunt astfel de acţiuni de conştientizare, de prevenţie şi de informare a celor care participă în acest fenomen. În momentul în care greşeşti ştiind dinainte care sunt consecinţele nu ai nicio scuză şi atunci practic te excluzi tu singur din viaţa sportivă şi cred că nimeni nu mai este inconştient să facă aşa ceva pentru că ştie care sunt consecinţele", a afirmat Covaliu.

Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu nu au fost prezenţi la aceste eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.