Sebastian Korda, băiatul fostului tenismen ceh Petr Korda, a câştigat, sâmbătă, titlul la juniori, la Australian Open, la 20 de ani după succesul tatălui său la Melborune, la seniori, în 1998.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 17 ani, Korda jr, cetăţean american, l-a învins, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, pe Csun Hsin Tseng din Taiwan, în vârstă de 16 ani.

"E ceva special să fiu aici, în Australia. Sora mea a câştigat şi ea primul titlu aici", a spus tânărul jucător, referindu-se la sora lui mai mare, Jessica, învingătoare la Openul Australian de golf, în 2012, la 18 ani.

"Tatăl meu a câştigat singurul grand slam aici, aşa că este foarte special. Obicetivul meu a fost să încerc să iau acest turneu pentru ziua în care tatăl meu a împlinit 50 de ani (n.r. - 23 ianuarie). Ziua mamei mele este în 5 februarie, aşa că este încă o dată ceva special", a continuat Sebastian Korda, locul 842 ATP.

Petr Korda a ocupat locul 2 ATP, în 2 februarie 1998. Cariera lui a luat sfârşit, practic, după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon, la Wimbledon, în 1998. El este căsători cu o fostă jucătoare cehă de tenis, Regina Rajchrtova şi au trei copii, două fete şi un băiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.