Marius Bacria, reprezentantul ACSFC Dinamo, societatea controlată de Nicolae Badea, proprietara lojelor Stadionului Dinamo, a declarat, marţi, că oficialii echipei de fotbal au refuzat să plătească suma de 4.500 de lei pentru a folosirea tribunei oficiale la meciul cu Gaz Metan Mediaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă eram de la asociaţia <salvaţi copiii şi nepăstuiţii> şi societatea domnului Negoiţă se încadra în această categorie vă spun că domnul Badea era primul care ajuta cât se putea de mult. În pofida situaţiei de insovenţă în care ne aflăm, puneam la dispoziţie spaţiile noastre, urmând să recuperăm pejudiciul prin donaţii şi sponsorizări, pentru a nu intra în conflict cu creditorii noştri. Nefiind în această categorie, nici noi de la o asociaţie umanitară, nici domnul Negoiţă nedeclarându-se nepăstuit şi defavorizat, nu am putut să punem la dispoziţie bunurile noastre în mod gratuit, pentru că intrăm în cnflict şi cu creditorii, având în vedere situaţia de insolvenţă în care ne aflăm şi nici nu este fair, că nu este declarat falit şi trebuie să-l ajutăm. Acestea sunt bunurile noastre, investiţiile noastre şi accesul şi folosirea lor fără autorizarea proprietarului se numeşte de către codul penal tulburare de posesie. Noi am cerut pentru punerea la dispoziţie şi în folosinţa societăţii comerciale Dinamo 1948 SA pentru meciul de aseară o sumă modică, pe care din motive necunoscute cei ai domnului Negoiţă s-au împotrivit să ne-o ofere. Nu o să vă vină să credeţi dacă vă spun suma: 4.500 de lei cu tot cu TVA. Mi se pare ruşinos că s-a ajuns aici şi pentru mine inexplicabil", a declarat Bacria, la Sport.ro. 

El afirmă că echipa de fotbal Dinamo foloseşte stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare în mod gratuit

"Ei nu ştiu dacă au plătit cuiva că folosească stadionul. Ei sunt într-un contract de prestări servicii cu mine din 2005, valabil şi în prezent, în care numai asociaţiei noastre trebuie să plătească taxe pentru orice activitate în Parcul Sportiv Dinamo. CS Dinamo nu poate pune la dispoziţia terţilor, nici cu bani nici pro bono vreunul din terenurile din Dinamo. Eu sunt cel abilitat să semneze un contract de asociere între noi cu CS să facem acest lucru. Eu cred că ei au folosit stadionul gratuit, pentru că nu există cale legală. Dacă l-ar fi închiriat CS, încălcau obligaţiile contractuale. CS ar fi trebuit să-l închierieze printr-o licitaţie, iar banii să-i verse la bugetul de stat. Bănuiesc că nu au făcut asta, deci joacă aici gratuit. Numai noi puteam închiria stadionul, la orice terţ, nu numai lui Negoiţă, care dorea să desfăşoare o activitatea sportivă fotbalistică în Dinamo", a precizat Bacria.

Patronul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, directorul general Adrian Mutu şi alţi conducători dinamovişti au fost împiedicaţi de reprezentanţi ai asociaţiei controlate de Nicolae Badea să intre la lojele stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, la meciul de luni, cu Gaz Metan Mediaş, din etapa a IV-a a Ligii I.

Potrivit digisport.ro, Negoiţă şi alţi conducători dinamovişti au văzut meciul de la Tribuna I şi de la Sectorul 0, deşi o lojă a fost deschisă cu puţin timp înaintea meciului. Mutu a dorit iniţial să urmărească partida de pe marginea terenului, dar a renunţat la un moment dat şi a urcat şi el la Tribuna I.

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Gaz Metan Mediaş, în ultimul meci al etapei a patra şi a urcat pe locul patru în clasamentul Ligii I.

FC Dinamo 1948, patronată de Ionuţ Negoiţă, şi asociaţia controlată de Nicolae Badea, care are dreptul de folosire a Stadionului Dinamo, se află în conflict, din cauza faptului că ACS FC Dinamo se opune modernizării arenei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.