Avocaţii francezi ai patronului PSG, Nasser Al-Khelaïfi, au anunţat vineri că au depus plângeri la Parchetul din Paris pentru încălcarea "orchestrată" şi "trunchiată" a secretului anchetei, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deplângem încălcările orchestrate, tendenţioase, fragmentate şi trunchiate ale secretului profesional, ale secretului anchetei şi ale secretului de procedură, al căror unic scop este de a denatura realitatea faptelor şi de a face presiuni asupra justiţiei şi a opiniei publice", scriu Renaud Semerdjian şi Francis Szpiner într-un comunicat.

Avocaţii precizează ca clientul lor se constituie "parte civilă" într-o anchetă judiciară privind Paris Saint-Germain şi că Nasser Al-Khelaïfi este "victima unor atacuri la adresa demnităţii şi reputaţiei sale personale".

"De mai multe săptămâni, asistăm la numeroase materiale publicate în diverse mijloace media care au folosit o selecţie tendenţioasă de informaţii şi documente din anchetele în curs", se plâng cei doi avocaţi. Prin urmare, la 18 ianuarie, ei "au depus plângeri la Parchetul din Paris cu privire la aceste încălcări", afirmă Semerdjian şi Szpiner.

În cadrul anchetei judiciare în dosarul PSG, care implică fapte de corupţie şi trafic de influenţă, luni au fost efectuate percheziţii la Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor. Investigaţiile vizează să stabilească dacă PSG a beneficiat de o concesie fiscală atunci când atacantul brazilian Neymar a fost transferat de la Barcelona în 2017.

Aceste suspiciuni fac parte dintr-o anchetă desfăşurată din septembrie 2022 în jurul unor operaţiuni de influenţă atribuite fostului director de comunicare al clubului, Jean-Martial Ribes, în vârstă de 57 de ani.

În cadrul unei alte anchete judiciare, judecătorii de instrucţie din Paris examinează acuzaţiile de răpire, detenţie ilegală şi tortură în Qatar, despre care lobbyistul franco-algerian Tayeb Benabderrahmane susţine că a fost victimă, vizând în special "NAK". Szpiner şi Semerdjian anunţaseră în aprilie că vor depune o plângere pentru defăimare în urma declaraţiilor făcute de lobbyist în presă.

Preşedintele clubului de fotbal din Paris face, de asemenea, obiectul a două anchete privind munca nedeclarată, în urma unei plângeri din partea majordomului său Hicham Karmoussi şi a unei plângeri din partea unui alt fost consilier al său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.