Liderul ATP Novak Djokovici a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, au precizat avocaţii sportivului în documente depuse în instanţă, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii.

Ei au precizat că lui Djokovici i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.

Novak Djokovici a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.