La patru zile după audiere, Girondins de Bordeaux a primit aviz favorabil din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF). Clubul poate rămâne în L2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de menţinere a clubului bordelez în liga secundă revine acum Comitetului Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal,dar L’Equipe apreciază că avizul favorabil primit din partea CNOSF este un pas extrem de important în bătălia juridică purtată de clubul Girondins de Bordeaux pentru a i se permite să joace sezonul 2022-2023 în Ligue 2.

Conducerea grupării din Bordeaux a acţionat rapid după ce DNCG a anunţat retrogradarea echipei în National – liga a treia franceză. Făcând apel, clubul şi-a consolidat semnificativ dosarul reuşind să lichideze datorii şi să ajungă la acorduri pentru a transfera jucători din propriul efectiv.

Comitetul Executiv al FFF se va reuni, în principiu, miercuri, prin videoconferinţă, pentru a decide asupra cazului Girondins de Bordeaux.

Girondins de Bordeaux a retrogradat sportiv în Ligue 2 la finalul sezonului 2021-2022, dar problemele financiare i-au adus o retrogradare în liga a treia – Championnat National. Aceasta a fost dictată la 14 iunie de către DNCG - organismul care se ocupă de controlul financiar al cluburilor franceze.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.