Serguei Wenergold, în vârstă de 29 ani, a fost găsit vinovat, marţi, de tentativă de omor de un tribunal din Dortmund, fiind condamnat la 14 ani de închisoare, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wenergold a pus la cale, în aprilie 2017, un atentat cu bombă, ce viza autocarul Borussiei, care urma să-i transporte pe jucători de la hotel la stadion, pentru meicul cu AS Monaco, din Liga Campionilor.

El pariase pe o scădere abruptă a acţiunilor clubului german şi, considera că, prin uciderea cât mai multor fotbalişti, căderea acestora îi va aduce un profit de 500.000 de euro.

În cadrul procesului care a durat 11 luni, parchetul l-a acuzat pe inculpat că a vrut să omoare cât mai multă lume posibil, Apărarea a pledat pentru o pedeapsă sub 10 ani, susţinând că Wenergold a încercat mai degrabă să sperie, decât să omoare pe cineva.

Cele trei dispozitive explozive au fost plasate greşit şi, din fericire, nu şi-au atins scopul. Totuşi, fundaşul spaniol Marca Batra, aflat în autocar, a fost rănit la mână, de cioburile geamurilor care s-au spart, iar un poliţist din escorta autovehiculului s-a ales cu timpanul spart, din cauza suflului exploziei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.