Organizatorii au anunţat că Australian Open se va desfăşura "indoor" dacă turneul va fi afectat de incendiile de vegetaţie din ţara de la Antipozi, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melbourne Park beneficiază de trei stadioane cu acoperiş retractabil şi de alte opt terenuri în sală. Arenele cu acoperiş retractabil au instalaţie de aer condiţionat şi de filtrare a aerului. Terenurile în sală sunt folosite de obicei pentru antrenamente.

"Avem trei stadioane cu acoperiş retractabil şi opt terenuri <indoor> la Melbourne Park. În cazul puţin probabil de condiţii extreme de fum, acoperişurile vor fi închise şi meciurile vor continua într-un mediu cu aer condiţionat şi filtrat. Dacă fumul va intra pe arene, instalaţiile de filtare îl vor elimina", au afirmat organizatorii, într-un răspuns la îngrijorarea fanilor, exprimată pe pe reţelele de socializare.

În condiţii normale, în afara stadioanelor ce pot fi acoperite, meciurile se dispută pe 22 de terenuri în aer liber.

"Sănătatea jucătorilor, fanilor şi staff-ului este o prioritate tot timpul şi vom continua să luăm decizii având asta în minte", a declarat, luni, directorul turneului Craig Tiley.

Organizatorii nu au precizat însă ce se va întâmpla cu fanii dacă meciurile vor fi întrerupte brusc din cauza fumului. Când plouă sau este foarte cald, spectatorii pot găsi locuri unde să se adăpostească în Melbourne Park, dar multe dintre acestea nu sunt închise.

Openul Australiei este programat în perioada 20 ianuarie - 2 februarie, la Melbourne, un oraş acoperit de un fum toxic provocat de incendiile de vegetaţie din est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.