Primul grup de jucători, membri au staff-urilor şi oficiali, format din 960 de persoane, a ieşit din carantina efectuată în Australia, înaintea primului grand slam al anului, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoanele aflate în carantină au fost testate zilnic şi trebuie să aibă un test negativ în ziua 13 şi să fie asimptomatice pentru a putea părăsi hotelul.

Covid-19 Quarantine Victoria (CQV), instituţia locală care monitorizează cazurile de infectare cu noul coronavirus, a precizat că în zilele următoare vor ieşi din carantină şi celelalte persoane venite în Australia în legătură cu competiţia de la Melbourne Park.

CQV a precizat că nu au fost înregistrate noi cazuri de infectare. Zece persoane au fost testate pozitiv din rândul celor care au sosit la Melbourne, iar acum mai sunt purtătoare ale virsului cinci, care rămân în izolare

Din cauza pandemiei de coronavirs, organizatorii au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carantine de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

Un grupă restrâns de jucători şi jucătoare, între care Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem, sunt în carantină la Adelaide, unde este programat, vineri, un turneu demonstrativ.

În urma cazurilor pozitive înregistrate la sosire, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi într-o carantină strictă, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel şi să se antreneze.

Cele zece persoane pozitive au fost plasate în izolare într-un "hotel medical".

Halep a ajuns la Adelaide la 14 ianuarie şi iese, joi, din carantină. 

Jucătoarea de pe locul 2 WTA va disputa primul ei meci din 2021 împotriva liderului WTA, australianca Ashleigh Barty. Partida va avea loc, vineri, în cadrul turneului demonstrativ de la Adelaide.

După acest turneu, jucătorii şi jucătoarele vor pleca la Melbourne, unde vor participa la turneele dinaintea Australian Open.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.