James Johnson, preşedintele Federaţiei Australiene de fotbal a anunţat joi că ţara sa se gândeşte să aplice pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2034.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Australia a organizat în această vară, împreună cu Noua Zeelandă, Cupa Mondială feminină: „Suntem în prezent într-un proces de licitaţie pentru Cupa Asiei la fotbal feminin din 2026. Şi logica este să extindem cu adevărat efectul nemaipomenit care este moştenit de la fotbalul feminin. Aşa că ne gândim să organizăm alte două turnee majore: Cupa Mondială a Cluburilor din 2029, pentru a vedea dacă aceasta ar putea fi o opţiune în regiunea noastră, şi oportunitatea organizării Cupei Mondiale masculine din 2034,” a declarat James Johnson, preşedintele Federaţiei Australiene de fotbal, joi, în timpul unei conferinţe de presă, la Londra.

FIFA a stabilit la 31 octombrie termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură la organizarea Cupei Mondiale 2034.

Australia a candidat şi pentru organizarea Cupei Mondiale 2022, unde a pierdut în favoarea Qatarului. Federaţia Australiană a avut în plan depunerea unei candidaturi comune cu Indonezia, Malaezia şi Singapore pentru 2034, însă acest proiect a căzut miercuri, când Indonezia s-a retras şi a decis să susţină candidatura Arabiei Saudite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.