Germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, exclus de la turneul de la Acapulco după o reacţie nervoasă, a fost amendat cu 40.000 de dolari şi a pierdut premiul de peste 30.000 de dolari, a anunţat ATP, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ca urmare a retragerii lui Alexander Zverev de la turneul de la Acapulco din cauza comportamentului nesportiv, jucătorul a primit următoarele sancţiuni: abuz verbal – 20.000 de dolari, comportament nesportiv – 20.000 de dolari. Aceasta reprezintă sancţiunea maximă pentru fiecare încălcare. În plus, Zverev cedează premiul de 31.570 de dolari (simplu şi dublu), precum şi punctele de la eveniment”, a precizat ATP.

Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco, după o ieşire nervoasă, în care a lovit cu racheta scaunul arbitrului, nimerindu-l şi pe oficial în picior, la meciul de dublu pe care l-a disputat, marţi, alături de brazilianul Marcelo Melo.

Alexander Zverev şi Marcelo Melo au fost învinşi, cu scorul de 6-2, 4-6, 10-6, de echipa Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (Marea Britanie/Finlanda), în primul tur al probei de dublu.

Nemulţumit de o decizie a arbitrului, tenismenul german l-a înjurat şi l-a făcut "idiot" pe arbitru. Apoi, nervos că a pierdut meciul, Zverev a lovit cu racheta scaunul arbitrului de trei ori, o dată nimerind şi piciorul oficialului.

La simplu, adversarul lui Zverev, al doilea favorit al turneului, din optimile de finală ale competiţiei de categorie ATP 500, germanul Peter Gojowczyk, locul 95 ATP, prezent pe tabloul principal ca lucky loser, a obţinut calificarea în sferturi fără să joace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.