Sprinterul dominican Luguelin Santos a fost deposedat de medalia de aur de la Campionatele Mondiale de juniori din 2012 şi a primit o suspendare de trei ani pentru încălcarea regulilor de manipulare a vârstei, a anunţat vineri Unitatea de Integritate în Atletism (AIU), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Santos, acum în vârstă de 31 de ani, a câştigat aurul în proba de 400 de metri la Campionatele Mondiale pentru juniori din 2012, de la Barcelona.

Într-un comunicat, AIU a precizat că Santos a recunoscut că a concurat la competiţia din 2012 cu un paşaport care indica o dată de naştere falsificată - 12 noiembrie 1993 - când, de fapt, el s-a născut la acea dată în 1992.

Santos, care este, de asemenea, dublu campion olimpic de tineret, a câştigat o medalie de argint în proba de 400 de metri la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

"Spre deosebire de sancţiunile pentru încălcări ale reglementărilor antidoping... nu există niciun temei pentru anularea rezultatului său olimpic, deoarece nu a fost un eveniment rezervat anumitor categorii de vârstă şi nu a fost comisă nicio încălcare acolo", a declarat Brett Clothier, şeful AIU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.