Atleta Alina Rotaru Kottmann a obţinut, duminică, medalia de bronz în finală la săritura în lungime, la Campionatul Mondial în aer liber, de la Budapesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai bună săritură a atletei tricolore a măsurat 6.88 metri, din ultima încercare. Celelalte sărituri reuşite au măsurat 6.51, 6.72, 6.63, 6.75.

În calificări, Alina Rotaru a fost pe locul 9, cu o reuşită de 6.69 metri.

Pe podium au mai urcat Ivana Vuleta (Serbia, 7.14 metri, nou lider mondial) şi Tara Davis-Woodhall (SUA, 6.91).

Alina Rotaru Kottmann (Steaua Bucureşti, antrenor Mihai Corucle) este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a atins baremul în concursul de la Inneringen, cu cel mai bun record personal al ei (6.96 metri). Ea va înregistra la JO 2024 a treia prezenţă în competiţie, după ediţiile din 2016 şi 2021.

Ultima medalie pentru România la Campionatele Mondiale, la săritura în lungime, data din 1983, argint câştigat atunci de Anişoara Cuşmir. România nu a mai câştigat o medalie mondială din 2009, când Nicoleta Grasu obţinea la Berlin bronz la aruncarea discului.

La Campionatul Mondial în aer liber de la Budapesta, delegaţia României numără 16 sportivi (9 fete şi 7 băieţi). La start se află circa 2.100 atleţi din 202 ţări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.