Formaţia Atletico Madrid, locul doi în ediţia trecută a campionatului Spaniei, s-a calificat, joi, în finala Supercupei, trecând în semifinale de campioana FC Barcelona, scor 3-2. Catalanii au condus cu 2-1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atletico a deschis scorul prin Koke, în minutul 46. FC Barcelona a înscris apoi prin Messi ’51 şi Griezmann ’62. Madrilenii au revenit pe final şi s-au impus prin golurile lui Alvaro Morata ’81 (penalti) şi Correa ’86.

FC Barcelona a avut un gol al lui Messi, marcat în minutul 59, anulat pentru henţ după consultarea VAR. Catalanilor li s-a anulat în repriza a doua şi un gol al lui Pique, de această dată pentru ofsaid.

În finală, Atletico va întâlni echipa Real Madrid, locul trei în ediţia trecută a LaLiga. Real Madrid s-a impus în semifinale în faţa Valenciei (deţinătoarea Cupei Spaniei), scor 3-1.

Finala va avea loc duminică.

Supercupa Spaniei, fondată în 1982, are în acest an un nou format, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală), faţă de două, o întâlnire tur-retur, între campioană şi câştigătoarea Cupei Spaniei, până în 2018. Ediţia trecută s-a disputat într-o singură manşă, la Tanger (Maroc).

Acum, la competiţie participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În acest sezon. Barcelona este şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a pierdut, 1-2, cu Valencia), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată.

Meciurile se dispută în Arabia Saudită, la Jeddah, pe Stadionul Regele Abdullah, de 62.000 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.