Clubul Astra Giurgiu a răspuns, duminică, acuzaţiilor venite din partea conducerii FC Dinamo, potrivit cărora giurgiuvenii nu au folosit intenţionat instalaţia de încălzire a terenului Stadionului Marin Anastasovici. "Scuze" şi "explicaţii ridicole" pentru necalificarea echipei Dinamo în play-off-ul Ligii I, aşa consideră conducerea grupării Astra acuzaţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Clubul nostru constată cu mâhnire faptul că persoane din cadrul clubului Dinamo caută scuze şi oferă explicaţii ridicole, acuzând Astra cu privire la nefuncţionarea instalaţiei de degivrare, pe parcursul partidei cu Dinamo! Instalaţia de degivrare a arenei <Marin Anastasovici> a funcţionat pe întreg parcursul partidei! Mai mult, funcţionează în permanenţă, când temperaturile scad, pornirea acesteia realizându-se automat, lucru cu care nu credem că se pot lăuda prea multe echipe din ţară, inclusiv Dinamo! Faptul că pe teren s-a depus un strat subţire de zăpadă s-a datorat cantităţii de precipitaţii căzute în timpul partidei, dar, terenul nu a fost nicio clipă îngheţat, iar acest lucru poate fi confirmat de către jucători. Aşadar nu poate fi vorba despre oprirea instalaţiei, o aşa zisă <strategie> a clubului nostru în acest sens sau alte afirmaţii nefondate <aruncate> în spaţiul public", a precizat clubul Astra, într-un comunicat.

Preşedintele Consiliului de Adminsitraţie al FC Dinamo, Alexandru David, i-a acuzat, sâmbătă, pe conducătorii clubului Astra Giurgiu că nu în mod intenţionat nu au folosit instalaţia de încălzire a terenului Stadionului Marin Anastasovici. "A fost premeditare, vom face plângere", a declarat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Este absolut ruşinos faptul că s-a putut desfăşura acest meci, pe un astfel de teren. Sunt sută la sută că a fost făcut premeditare. Stadionul de la Giurgiu are instalaţie de încălzire. A fost o ruşine, o batjocură de teren şi sunt absolut şocat de faptul că cei care trebuiau să decidă au hotărât să se joace acest meci. Vom face tot ce vom putea, nu pot eu să evoluez şansele noastre de reuşită. Este absolut incredibil că s-a putut desfăşura acest meci în aceste condiţii. Este o bătaie de joc ce au făcut cei de la Giurgiu, cu largul concurs al celor care trebuiau să oprească acest meci. Este o bătate de joc la adresa fotbalului din România. Să le fie ruşine, să le fie ruşine (n.r. - celor de la LPF) aşa cum ne este şi nouă ruşine pentru ce s-a întâmplat în această seară. Să plătească cei care au dat drumul la meci. Vom face plângere că meciul cu Astra s-a jucat în astfel de condiţii”, a spus David, la ProX. 

El a subliniat că gazdele de la Astra Giurgiu intenţionat nu au dat drumul la instalaţia de încălzire a terenului. “Şi 0,1 la sută dacă avem şanse să luptăm ne luptăm. Toată lumea a văzut, a fost la televizor. Ruşinos, o bătaie de joc, este o chestiune premeditată. Aşa s-a vrut şi tocmai de-asta nu trebuia să se dea drumul la meci. Ce puteam să facem? Să nu intrăm pe teren? Credeţi că Kovacs a dat drumul de capul lui? Întrebaţi-l. Să-şi asume el”, a adăugat oficialul dinamovist.

Formaţia Dinamo a ratat calificarea în play-off-ul Ligii I, după ce a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), de echipa Astra Giurgiu, în etapa a XXVI-a a Ligii I. Golurile Astrei au fost marcate de Florentin Matei '25 şi Silviu Balaure '57.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.