Arbitrii din prima ligă s-au reunit, în perioada 9-12 ianuarie, pentru o nouă etapă de testare şi perfecţionare în perspectiva reluării competiţiei interne, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul întâlnirii a inclus testări teoretice şi fizice, analize video complexe împreună cu membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar şi exerciţii practice pe teren în care rolul jucătorilor a fost preluat de arbitrii din ligile inferioare din Bucureşti şi Ilfov.

„În fiecare an avem 4 testări fizice cu arbitri, dar aceasta este, poate, cea mai exigentă dintre toate. Pentru că au suficient timp de recuperare până la următoarele meciuri am implementat un exerciţiu de rezistenţă care le testează limitele. Rezultatele bune la testarea fizică reprezintă o motivare pentru creşterea punctajului pe care îl obţin din partea CCA şi pe baza căruia se realizează ierarhia la finalul sezonului”, a declarat preşedintele CCA, Kyros Vassaras.

De la testări şi dezbateri au lipsit Istvan Kovacs şi arbitrii asistenţi din brigada sa, aceştia fiind prezenţi la Cupa Naţiunilor din Golf, precum şi Iuliana Demetrescu, aflată în pregătirea pentru participarea la Cupa Mondială la fotbal feminin.

Au fost prezenţi toţi arbitrii de primă ligă şi arbitrele de pe lista FIFA. De asemenea, la testarea fizică a participat şi Ovidiu Haţegan, cel care după infarctul suferit în 2022 nu a mai arbitrat niciun meci la centru, ci s-a aflat doar în camera VAR.

Am participat la o parte din testele fizice, a fost pentru prima dată când mi-am încălţat ghetele de când am arbitrat ultimul meci. Dorinţa mea este să revin pe teren, dar vom vedea ce va urma. Testele medicale până acum sunt bune, voi face un control amănunţit în luna martie şi abia apoi voi avea o decizie finală”, a dezvăluit Ovidiu Haţegan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.