Ministrul Sportului din Arabia Saudită, prinţul Abdulaziz ben Turki Al-Faisal, a declarat sâmbătă într-un interviu oferit AFP că ”obiectivul suprem” în sport al ţări sale este organizarea unei ediţii a Jocurilor Olimpice

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment ne concentrăm asupra organizării Jocurilor Asiatice din 2034, care vor avea loc la doi ani după Jocurile Olimpice găzduite de oraşul australian Brisbane. Cred că Arabia Saudită a demonstrat şi până acum că poate găzdui astfel de evenimente, iar Jocurile Asiatice ar putea fi competiţia care să ne deschidă drmul pentru o candidatură la ceea ce este obiectivul nostru suprem în sport: organizarea Jocurilor Olimpice. Suntem deschişi să discutăm acest lucru cu Comitetul Olimpic Internaţional”, a declarat prinţul Abdulaziz ben Turki Al-Faisal.

Totodată, prinţul a repsins criticile ONU la adresa încălcărilor drepturilor omului în regatul saudit.

Recent, o studentă saudită a fost condamnată la 34 de ani de închisoare pentru că ar publicat twwet-uri critice la adresa guvernului saudit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.