Arabia Saudită şi-a depus candidatura oficială pentru organizarea turneului final al Cupei Mondiale din anul 2034, a anunţat miercuri agenţia Saudi Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intenţia Arabiei Saudite de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2034 vine după ce echipa naţională de fotbal a ţării a participat la şase turnee finale ale Cupei Mondial: 1994, 1998, 2002, 2006, 2018, 2022.

„Acest anunţ constituie un pas important şi natural în călătoria noastră ca ţară pasionată de fotbal şi o întruchipare adevărată a procesului de succes la care a fost martor Regatul”, a declarat ministrul sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Paralimpic Saudit, prinţul Abdulaziz bin Turki al - Faisal.

Prinţul moştenitor al coroanei saudite,. Mohammed bin Salman a spus că „intenţia de a găzdui vine ca o afirmare a eforturilor clare şi mari depuse de Regat în răspândirea mesajelor de pace şi dragoste în lume, dintre care sportul este unul dintre cele mai importante şi proeminente aspecte, deoarece este un mijloc important popoare de diferite rase şi culturi se întâlnesc şi se cunosc”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.